Dertig BOA’s op Ameland zijn Broodjeaap

HOLLUM – Er zouden wel dertig BOA’s naar Ameland komen om alle bedrijven te controleren, gasten aan te spreken en eilanders op de coronaregels te wijzen. De dertig – in tweede instantie werd gesproken over tien – zouden als opdracht hebben de mensen die op het eiland wonen, werken of vakantie vieren te overtuigen van het nut van de coronamaatregelen. En wie zich niet aan de regels houdt zou een vette boete riskeren.

Het blijkt een broodjeaapverhaal te zijn; er zijn helemaal geen extra BOA’s naar het eiland afgereisd om handhavend op te treden. Wel houden medewerkers van de gemeente een oogje in het zeil.

“De gemeente heeft overleg met ondernemers over de handhaving van de Richtlijnen om verspreiding van het COVID19 virus tegen te gaan, de gemeente heeft hier ook met Gastenbrieven en berichten in de Nieuwsbrief extra over gecommuniceerd. Toezichthouders helpen ondernemers om te voldoen aan de richtlijnen. De gemeente blijft in overeenstemming met de landelijke lijn bewoners, ondernemers en bezoekers oproepen om hun eigen verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan, te nemen. De gemeente heeft het afgelopen weekend geen extra BOA’s ingezet,” zegt Heidi Bunicich van de communicatieafdeling van de gemeente.

Bij verdere navraag lijkt het broodjeaap van de dertig BOA’s door een Amelander ondernemer de wereld in te zijn gestuurd om andere ondernemers op scherp te zetten. Er zou teveel de hand gelicht worden met de regels.

⇒ lees hier meer over Broodjeaapverhalen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *