RSS
Zoeken

Strand Ameland scoort een tien

Geplaatst op: 30 juli 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Links wethouder Theo Faber - Foto Gemeente Ameland

BALLUM - Ameland kwam als grote winnaar uit de bus na de verkiezing van het Schoonste Strand van Nederland. Niet alleen is Ameland het schoonste strand van Nederland; voor de eerste keer in de geschiedenis deelde de jury een tien uit. Dat laat een trotse gemeente Ameland weten.

Gemeente Ameland is trots 
Wethouder Faber: “Dit is een prachtige erkenning voor alle mensen en organisaties die een bijdrage hebben geleverd aan het schoonste strand. Wij feliciteren ook Strandpaviljoen Sjoerd met de prijs van het duurzaamste paviljoen van Nederland. Deze past bij de duurzame ambities van de gemeente Ameland en we juichen derhalve dit soort initiatieven van harte toe.” 

Plastic speelgoed
Anderhalf jaar geleden verloor MSC Zoe containers boven de Waddeneilanden. Veel van de inhoud kwam op de stranden terecht, ook op het strand van Ameland. Nog steeds wordt er speelgoed of onderdelen van stoeltjes gevonden, waarvan duidelijk is dat het in januari 2019 uit de containers van de MSC Zoe spoelde. Dagelijks wordt er plastic en ander aangespoeld spul van het strand geraapt door strandwandelaars, Amelanders en gasten. 

Onzichtbaar plastic en piepschuim
Wat niet helemaal is verdwenen, maar grotendeels onder het zand is gestoven, zijn piepschuim bolletjes van verpakkingsmateriaal en kleine kleurige plastic bolletjes, granulaat dat met miljoenen de stranden en kust van Friesland en Groningen heeft bevuild. Veel van dat piepschuim en granulaat uit de MSC Zoe ligt nog altijd in de duinen en onder het zand.

Dossier Zeecontainers

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?