Omwonenden verontrust over hoge bouw

BALLUM – Bewoners van Stokershiem en Fostaland maken zich ernstige zorgen om de plannen die een projectontwikkelaar heeft met Suudooster en Westsuudwesterhet recreatieterrein De Parel van Nes. Op het terrein aan de rand van Nes staan momenteel recreatiewoningen. De projectontwikkelaar wil de kleine vakantiehuisjes vervangen voor acht meter hoge huizen die verhuurd kunnen worden aan grote families of dubbele families. Het plan is om de huizen in commandeurstijl te bouwen en geschikt te maken voor acht vakantiegangers.

“Dat wordt een kitscherige bende, dat moeten we niet hebben,” zegt een van de omwonenden van het recreatiepark.

Ze schreven een brief aan het college van B&W om hun verontrusting te uiten en werden verrast door een antwoord per brief, dat niet van het college maar van de projectontwikkelaar kwam. Hij legde zijn plan uit, maar dat kalmeert de omwonenden geenszins. Ook Hotel Hofker heeft bezwaren.

Raadslid Jeroen de Jong (CDA) moppert dat het college de brieven had moeten beantwoorden. Wethouder Nico Oud weet niet hoe de projectontwikkelaar lucht heeft gekregen van de brieven van  de omwonenden en Hotel Hofker. Zij krijgen nog deze week antwoord, belooft hij.

De raadsleden willen het plan in de eerstvolgende raadscommissie bespreken. “Het gaat hier om een waardevolle dorpsrand,” zegt Tineke Hemminga (PvdA). “Wij stellen ons zeer kritisch op over de plannen voor dat gebied,” besluit raadslid Dirk Brouwer (Ameland’82).

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 7-3-11

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *