Ameland wil van Oostergo af

BALLUM – De uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening  (WSW) wordt voor Ameland uitgevoerd door de Gemeenschappelijke Advertentie bij NieuwsberichtRegeling Oostergo (GR), waar vier noordoost Friese gemeenten aan deelnemen. Ameland wil wel van de GR af, maar zit contractueel met handen en voeten gebonden. Dat de sociale werkvoorziening Oostergo gaat fuseren met sociale werkvoorziening Trion maakt uitstappen niet makkelijker.

De raadsleden van Ameland willen dat de eilandgemeente zo snel mogelijk zelf de WSW gaat uitvoeren, maar hikt aan tegen de mogelijke financiële consequenties. Uitstappen is bijna onmogelijk. “Het is bijkans een wurgcontract,” zegt raadslid Tineke Hemminga (PvdA). Zij maakte twee jaar geleden een studie over de werkvoorziening en beschreef mogelijkheden voor Ameland om de wet zelf uit te voeren.

Ameland wil drie jaar de tijd om te onderzoeken hoe het de WSW gaat uitvoeren zonder. Piet IJnsen van Algemeen Beland Ameland vindt dat te lang. “Binnen een jaar moeten we kunnen weten wat we zelf kunnen doen.”

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 7-3-11

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *