Nieuw lid Provinciale Staten Jonker geïnstalleerd

LEEUWARDEN – Woensdag 25 juni is tijdens de vergadering van Provinciale Staten de heer Pieter Jonker (56) geïnstalleerd tot lid van Provinciale Staten voor de Partij van de Arbeid. Jonker zal de portefeuilles sociaal beleid en zorg gaan behartigen voor deze fractie.
Jonker neemt in de Staten de plaats in van Mariëtte van der Veen die haar statenlidmaatschap niet meer kon combineren met haar baan als maatschappelijk werkster.
De heer Jonker is afkomstig uit Oosterwolde en was tot 1 januari 2007 directeur van de Stichting Stellingwarver Schrieversronte. Nu is hij voor enkele dagen in de week nog werkzaam bij het kenniscentrum van deze stichting. De in Haule geboren en getogen Jonker was van 1986 – 1998 gemeenteraadslid voor de PvdA in Ooststellingwerf. Vanaf 1978 was hij voor de afdeling Ooststellingwerf van de PvdA ook al bestuurlijk actief. Tegenwoordig is hij bestuurslid van de Dirk Kerst Koopmans Stichting Balk, de stichting Nobilis Oosterwolde en de Stichting Sasland Groningen.
Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *