Netwerkbijeenkomst: Wat het wad ons biedt

LEEUWARDEN – Op maandagmiddag 22 november organiseert het projectteam Waddengastronomie een speciale ondernemersbijeenkomst vol inspiratie over duurzaam waddenvoedsel, gastronomie en culinairtoerisme. Waddengastronomie is een project van De Waddengroep, NHL Stenden Hogeschool en Visit Wadden. Samen organiseren wij in totaal vier bijeenkomsten voor (horeca)ondernemers en voedselproducenten in het waddengebied. Thema van de eerste bijeenkomst is ‘Wat heeft het waddengebied ons qua voedsel te bieden’.

We zijn te gast bij Waddenherberg ‘The Friezinn’ in Westhoek aan een van de langste bewoonde straten van Nederland, de Oudebiltdijk (nr. 1226). We starten om 14.00 uur met een introductie van dit nieuwe Waddenfondsproject, voluit ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’.

Hierna neemt Annette van Ruitenburg, auteur van onder meer Lekkers Wads en Smaak van de Wadden en Zilt, u mee op een culinaire reis door het waddengebied. Renate de Backere, coördinator educatie werelderfgoed en trainer bij de Waddenvereniging, gaat daarna in op de werelderfgoedbeleving. Tussendoor voorziet Douwe Gerlof Heeringa van The Friezinn ons van een lokale proeferij binnen het thema.

Ondernemer centraal

Centraal doel van de bijeenkomsten is het versterken van de (inter)regionale samenwerking door elkaar en elkaars wensen, ideeën en dromen te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en waar mogelijk concreet aan de slag te gaan rond Waddengastronomie. Onder leiding van gespreksleider worden de thema’s voor de volgendebijeenkomsten samen met u bepaald. Op deze manier willen wij bouwen aan een culinaire traditie van Waddengastronomie, gedragen door groene voedselproducenten en horeca, met het Unesco werelderfgoed als bakermat van smaak, gezonde voeding en bewust leven. Aan de aanbodkant zoeken we de samenwerking voor een ketenbrede aanpak. Samen met u, zetten we een rijk en veelzijdig Waddenvoedselmenu op de kaart. Dat betekent een nieuwe stap in duurzame streekeconomie qua natuur, cultuur, sociaal en economisch op weg naar een brede welvaart op de eilanden en langs de kust van Noord-Holland, Fryslân en Groningen.

Doe inspiratie op en maak kennis met ondernemers uit het hele waddengebied! Kom in contact met collega’s uit uw eigen omgeving of andere regio’s. Deelnemers zijn horecaondernemers, voedselproducenten, marketeers en culinair specialisten.

Deelname is kosteloos.

Voor vragen kan je mailen naar anoeska.top@nhlstenden.com

aanmelden kan via deze link

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *