Ingezonden – Rabobank exit

HOLLUM – Het Rabobankkantoor in Nes wordt verkocht, de Rabobank laat het eiland achter zich. Zonder opverleg. Dat kan de bank op deze manier niet maken, meent ingezonden briefschrijver Tonnie Overdiep. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Rabobank exit

Het gebouw van de Rabobank te Nes wordt op 11 november, de dag der zotheid, geveild. De klanten en de gemeente zijn via de krant van dit feit op de hoogte gebracht…. Onbegrijpelijk dat een bank die zich als een coöperatie durft te presenteren, zonder enige vorm van overleg, via de achterdeur, met de noorderzon het eiland verlaat en de bewoners achter zich laat…

Natuurlijk is mede door ons internetgedrag, het bestaansrecht van een kantoor op het eiland ondermijnd, maar dat geeft de bank nog niet het recht om zonder enige vorm van overleg het eiland te verlaten.

De bank is als coöperatie groot geworden door de leden, oftewel de gemeenschap en laat deze nu zomaar aan haar lot over. Wat moeten mensen die niet zo goed overweg kunnen met het internet naartoe, waar kunnen eilanders en gasten in het centrum van Nes nog geld pinnen en waar kunnen ondernemers en organisaties nog geld storten? Op zijn minst had de Rabobank alternatieven moeten aanbieden. In plaats daarvan probeert men met clubacties het gezicht in de regio wat te redden.

Ik ben van mening dat je als coöperatieve bank het niet kunt maken om een eilander gemeenschap zonder slag of stoot achter je te laten, opnieuw wordt een stukje leefbaarheid ingeleverd.

Tonnie Overdiep

Nes

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *