Negatief weekend voor Ameland

HOLLUM – Ameland heeft een negatief weekend achter de rug en dat feit op zich is dan weer positief te noemen. Zaterdag en zondag werden er geen positieve coronatestuitslagen op het eiland geregistreerd. Ook Vlieland en Schiermonnikoog bleven negatief.

Landelijk werden zondag 23.066 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het is het op een na hoogste aantal per dag. Alleen donderdag 18 november werden er meer geteld. Voor die dag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zo’n 23.600 positieve tests.

De meest positieve gemeente op zondag is Amsterdam (817). Rotterdam volgt met 660 nieuwe gevallen. Den Haag is derde met 525. In Utrecht (443), Den Bosch (321), Almere (306) en Eindhoven (303) loopt de teller ook goed door. Op Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog lijkt het wat dat betreft rustig.

Nul

Nul positieve testuitslagen van zaterdag 20 en zondag 21 november houdt het totaal aantal sinds eind september 2020 op 308.

Extra vaccinatieronde

Op 29 november is ook een extra vaccinatie mogelijkheid voor iedereen die nog niet gevaccineerd is.

 Lees er hier meer over.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *