Extra vaccinatieronde op Ameland

Geplaatst op: 04 november 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM - Op 8 en 29 november aanstaande is een team van GGD Fryslân opnieuw op Ameland voor het vaccineren van eilandbewoners tegen het coronavirus, wederom in samenwerking met lokale huisartsen en zorgorganisaties. Alle inwoners die nog geen vaccinatie hebben gehaald, worden van harte uitgenodigd dat alsnog te doen. 

Ook inwoners van Ameland die onlangs een uitnodiging hebben ontvangen voor een derde prik - via de specialist in het ziekenhuis waar ze onder behandeling staan - kunnen deze vaccinatie op het eiland halen. Het vaccin dat gebruikt gaat worden is BioNTech/Pfizer.

Bovengenoemde doelgroepen én inwoners die tijdens vorige vaccinatierondes geen gehoor hebben gegeven aan de oproep tot vaccinatie en dat alsnog willen, kunnen op 4 en 5 november bellen naar GGD Fryslân voor het maken van een afspraak. Dit kan op nummer: 088-22 99 610 tussen 8.00 en 17.00 uur. 

De vaccinaties worden gegeven op maandag 8 november (eerste prik) en maandag 29 november (tweede prik) op de vaccinatielocatie: Loods Dorpsbelang Nes, Verdekspad 8, 9163 GS te Nes. De locatie is beide dagen geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Personen die een uitnodiging voor een derde prik hebben ontvangen via de specialist, krijgen alleen op vertoon van deze brief de vaccinatie. Ook worden zij verzocht de formulieren die zij mogelijk ontvingen van het ziekenhuis, ingevuld mee te nemen naar de vaccinatielocatie.
Bron Gemeente Ameland

292
Afgelopen week zijn twee ingezetenen van de gemeente Ameland positief op corona getest. Het totaal aantal sinds eind september 2020 ligt daarmee op 292.
Vaccinatiegraad
De vaccinatiegraad voor Ameland is 90% volledig en 91% een prik. De vaccinatiegraad van Terschelling is iets hoger (91% voor twee prikken en 92 % voor één prik) dan die van Ameland en die van Schiermonnikoog is met 95% de hoogste van het land.

 lees ook Coronatoegangsbewijs voor doorstroomevenementen

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?