Doorstart Dorpsarchieven.nl

JOURE – Het eerdere Dorpsarchieven-project van de Stichting Doarpswurk krijgt een doorstart. De eerste pilots voor het opzetten van een dorpsarchief nieuwe stijl zijn inmiddels gaande en de eerste ervaringen zijn binnen. Er wordt ook hard gewerkt aan het maken van een mogelijkheid om de resultaten van het eerdere project automatisch te kunnen opnemen in het gloednieuwe Dorpsarchieven-CMS. 

Om uit te leggen hoe het een en ander in zijn werk gaat en hoe het nieuwe systeem werkt, worden de komende vier weken gratis online workshops gehouden op de woensdagavond van half acht tot half tien. Tijdens deze workshops wordt ingegaan op: 

1: Omzetten van de oude gegevens van Dorpsarchieven.nl naar het nieuwe Dorpsarchief.

2: Werking van het nieuwe Dorpsarchief.

3: Omgaan met beeldmateriaal en het koppelen aan bijvoorbeeld personen, gebeurtenissen, straten, bouwwerken en verenigingen.

4: Omgaan met auteursrechten. 

Naast historische verenigingen en commissies uit de Friese dorpen en steden wordt ook Iedereen die gewoon geïnteresseerd is in het opzetten van digitale dorpsarchieven van harte uitgenodigd welkom om deel te nemen. Aanmelden kan via het contactformulier op www.dorpsarchieven.nl. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *