Nationale Herdenking op dinsdag 4 mei

BALLUM – Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

Op Ameland organiseren, normaal gesproken, de dorpsbelangen, de kerken, de basisscholen, de muziekkorpsen en de gemeente tezamen twee herdenkingsbijeenkomsten: een in Nes en een in Hollum.

Gezien de maatregelen rond het coronavirus kunnen die bijeenkomsten niet op de normale manier doorgaan. In Nes is er geen bijeenkomst, wel zal er een kranslegging zijn waarvan de beelden op het YouTube-kanaal van de gemeente Ameland komen.

In Hollum is er een bijeenkomst zonder publiek. Deze bijeenkomst begint om 19.15 uur en zal live te volgen zijn via de kerkradio op uw digitale TV via Kabel Noord kanalen 960/ 1960 of 2960 en via het YouTube-kanaal Protestants Ameland.

Bron 4 mei-Werkroep Hollum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *