Nationale Herdenking op dinsdag 4 mei

Geplaatst op: 21 april 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM - Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

Op Ameland organiseren, normaal gesproken, de dorpsbelangen, de kerken, de basisscholen, de muziekkorpsen en de gemeente tezamen twee herdenkingsbijeenkomsten: een in Nes en een in Hollum.

Gezien de maatregelen rond het coronavirus kunnen die bijeenkomsten niet op de normale manier doorgaan. In Nes is er geen bijeenkomst, wel zal er een kranslegging zijn waarvan de beelden op het YouTube-kanaal van de gemeente Ameland komen.

In Hollum is er een bijeenkomst zonder publiek. Deze bijeenkomst begint om 19.15 uur en zal live te volgen zijn via de kerkradio op uw digitale TV via Kabel Noord kanalen 960/ 1960 of 2960 en via het YouTube-kanaal Protestants Ameland.
Bron 4 mei-Werkroep Hollum

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?