Nagtegael wil pand Rixt van Doniastraat wel kopen

NES – Het college van gemeente Ameland heeft Esther Nagtegael van Galerie Philadelphia de huur van het pand aan de Rixt van Doniastraat opgezegd. De gemeente wil er de Waddencampus in vestigen, maar Nagtegael wil het pand niet uit. Ze wil het wèl kopen.

Op 2 maart 2015 diende deze zaak van Gemeente Ameland versus Esther Nagtegael voor de rechter. De uitspraak wordt in mei verwacht. Als de rechter het einde van de huurovereenkomst vaststelt, moet nog bekeken worden wat de vergoeding aan Nagtegael moet zijn. De rechter kan de huuropzegging ook afwijzen. “Het is nog geen gelopen race”, schrijft F.A. Koster, adviseur van de galeriehoudster in een brief aan de gemeente. Dit kan nog wel eens een langdurige en kostenverslindende procedure worden. Om die tijd en dat geld beter te spenderen stelt de adviseur voor dat Nagtegael het pand koopt. Een constructieve oplossing zonder dat er jarenlang hoeft te worden geprocedeerd, noemt Koster dat. Een reële koopprijs kan dan worden vastgesteld door drie deskundigen, een die door Nagtegael wordt aangewezen, eentje namens de gemeente en een derde waar deze twee deskundigen zich in kunnen vinden.

Het college van Burgemeester en wethouders handelt het duurzame voorstel van Nagtegael verder af.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *