Morgenavond op de Buis: Sunny Side Up

HILVERSUM – Morgenavond komt de telefilm Sunny Side Up op de buis.

Een stel dat in een spannende fase in hun relatie zit, gaat een paar dagen naar Ameland om hun relatie nieuw leven in te blazen. Ze gaan aan het begin van de maand december, de maand dat Sinterklaas in verschillende gedaanten op het eiland rondloopt. Sunderum, wordt het in de film genoemd en juist in dat weekend besluiten de twee naar het eiland te gaan. En het wordt spannend.

De film wordt aldus aangekondigd: “Toeristen zijn niet welkom. Als de eilandbewoners ze toch vinden, jagen ze de toeristen de stuipen op het lijf. Maar Judith en Daan laten zich niet wegjagen. Regisseur Lourens Blok zorgt voor tastbare spanningen tussen zowel Daan en Judith als tussen het stel en de buitenwereld.

Daan is een tijd geleden zijn baan kwijtgeraakt en heeft nog niets anders kunnen vinden. Judith is twee jaar en vier maanden geleden, zoals Daan nog precies weet, vreemdgegaan. Uit de treiterende opmerkingen van Judith blijkt dat ze Daan niet serieus neemt. Toch willen ze bij elkaar blijven.

Voelbare irritaties

Gedurende de hele film hangt er een gespannen, geërgerde sfeer tussen Judith en Daan. Zelfs in het begin van de film, wanneer ze in de auto zitten en ze nog niks tegen elkaar hebben gezegd, is deze spanning duidelijk. Hun gesloten houdingen en geïrriteerde blikken spreken boekdelen. In alledaagse gesprekken belaagt Judith haar vriend met sarcastische, minachtende opmerkingen. Zo komen we allerlei onbenulligheden te weten, waaronder dat Daan er wel drie keer over gedaan heeft om zijn rijbewijs te halen. Bij Daan ontploft zo nu en dan de bom en dan schreeuwt hij tegen Judith. De regisseur weet deze kille sfeer zelfs tijdens intieme momenten knap te behouden en zorgt ervoor dat deze gedurende de hele film blijft hangen.

Opbouwende spanning

De eerste avond dat Daan en Judith verblijven op Ameland komt een buurtbewoner langs en zegt dat ze weg moeten wezen voor Sunderdum. Vanaf dat moment bouwt de spanning zich langzaam op, ook tussen Judith en Daan. De kijker krijgt het gevoel dat er iets te gebeuren staat. De regisseur toont ons doodstille, compleet lege, donkere straten wanneer Judith op de avond van het feest na een ruzie naar het café loopt. Daar zitten mensen met enge maskers. Wanneer Judith naar huis loopt, wordt ze achtervolgd en gaan alle lantaarnpalen plotseling uit. Wie volgt haar en kan Daan haar redden?

Voor een beetje spanning op de zaterdagavond kijk je Telefilm: Sunny Side Up op 17 januari om 20:00 uur op BNN.”

Bron: www.cultuurbewust.nl

NB: Is dus Terschelling. Dat dachten we al na lezing van Sunderum. Weten ze daar in Hilversum veel!

Tis fictie, hè! Niet echt. Film. Spannende film.

Rare gasten hoor, die Terschellingers.

Zeker teveel van het Nobeltje gesnoept. 

Wat doen ze daar raar, op Terschelling, na kwart voor vijf. Ongezellig, hoor.

Eng. Lichten uit, jongens die achter meisjes aanjagen. Brr!

"Dit is dom! Dit is heel dom, Daan!"

Bij nader inzien zijn die erschellingers niet zo raar, maar die twee badgasten! Die zijn raar!

lees hier over Sinterklaas op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *