Sionsbergdag

DOKKUM – Vandaag is de Sionsbergdag, een dag waar vertegenwoordigers van diverse geledingen in de regio praten over de inrichting van de zorg in de regio, na het faillissement van Pasana.

Er wordt gepraat in het Dockingacollege in Dokkum, onder leiding van twee gespreksleiders: Anke Siegers en Klaas de Jong. De twee zijn betrokken bij het planvormingsproces, maar hebben verder geen connectie met Pasana of De Sionsberg. 

Zij bewaken het proces waarbij deelnemers in groepen en gezamenlijk tot een plan komen voor de Sionsberg. De plannen gaan over het ziekenhuis, maar ook de ouderenzorg komt aan bod.

In de voorbereidende fase kwam Anke Siegers naar Ameland. De Sionsbergdag begint met een informatieronde. Daarna is het tijd voor overleg, waarna voorstellen op tafel worden gelegd en er aan het eind van de dag een presentatie van het resultaat wordt gegeven. Laatste onderdeel van het proces is de realisering van de plannen, die voor de ouderenzorg mogelijk in 2015 gerealiseerd kunnen worden. 

Van Ameland is er een delegatie vertrokken naar Dokkum om mee te denken en mee te praten. In Dokkum zitten Frank Kiewiet, Susanne Wouters-Kiewiet, Sjon de Haan, Piet IJnsen, Carla Plagge en Gerard Vloedgraven. 

Wethouders Linda van der Deen en Nico Oud zijn aanwezig namens de gemeenten NOF.

De Sionsbergdag is rechtstreeks te volgen op het Kabel Noord TV kanaal 20. De dag begint om 9.30 uur.

@Ternaardnu tweet: Doorstart Pasana ouderenzorg aanstaande! Volgende week waarschijnlijk meer informatie beschikbaar #sionsbergdag

Dossier De Stelp

⇒ bekijk hier de film van het in ontvangst nemen van de plannen door de kopers

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *