Monstertocht van Cadzand naar Ameland

BALLUM – Zes Zeeuwse mannen hebben gefietst over het strand van Cadzand naar Ameland. Dit allemaal voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De KNRM redt mensen en dieren in nood op zee. Snel, professioneel en kosteloos. Op Ameland wil de KNRM graag een nieuw boothuis bouwen. De KNRM wordt in stand gehouden door vrijwillige bijdragen en zijn 100% afhankelijk zijn van fondsenwerving. Daarom willen de zes Zeeuwen hieraan bijdragen. 

Afgelopen donderdag ging om 7 uur ‘s ochtends de Beach Ride for KNRM van start vanaf het KNRM-station in Cadzand. De zes fietsers hebben zich voor de tocht laten testen en bleven vervolgens in hun eigen bubbel om deze tocht te kunnen maken.

De burgemeester van Cadzand gaf het startschot en fietste zelfs het eerste stuk met de mannen mee. De rit begon vrij zwaar, met wat regenbuien en een forse noorderwind. Gelukkig stonden de eerste supporters op het strand van Vlissingen de mannen al op te wachten. Op zeker tien plaatsen stonden er supporters langs de Zeeuwse kust met spandoeken en zelfs met muziek. Rond vijf uur ‘s middags zijn de mannen gearriveerd in Hoek van Holland. Hier hebben ze overnacht in een hotel recht tegenover de het KNRM-station Ter Heijde. 

De volgende ochtend zijn de mannen weer vroeg vertrokken richting Den Helder. Ondanks dat ze de hele rit windkracht 5 tegen hadden, verliep het soepel. Bij de drie KNRM-stations waar ze ravitaillering hadden gepland, werden ze al ver vooraf opgewacht door de strandtruck. Bij elk KNRM-station werden ze met open armen ontvangen. Zelfs waar ze niet stopten, stonden de vrijwilligers van de KNRM te wachten met flesjes water of wat lekkers. Door alle tegenwind kwamen de fietsers laat aan in Den Helder, maar konden de veerboot nog naar Texel nemen.

De laatste dag begon erg vroeg op Texel. Rond 6 uur ‘s ochtends sprong iedereen weer op de fiets. Aangekomen op het meest oostelijke puntje van Texel, werden ze opgepikt door een snelle rib. Omdat er tussen de verschillende eilanden niet standaard een veerboot vaart werd dit ook dit met vrijwillers van Vlieland geregeld. Met maar liefst 53km per uur over het water varend naar Vlieland toe. Even wat anders dan fietsen, maar een geweldige belevenis.

Op Vlieland werden de mannen wederom opgewacht door de strand truck van de KNRM. Na heel het strand van Vlieland te hebben afgereden, staken de mannen over naar Terschelling waar de fietstocht weer verder ging van west naar oost.

Onderweg van Terschelling naar Ameland ging de motor van de boot kapot en moesten de mannen dus echt ‘’gered’’ worden door de KNRM. Zo werden ze het laatste stuk gesleept door een KNRM-boot. Zo zie je maar weer, dat de KNRM ontzettend belangrijk is. Aangekomen op Ameland werden de fietsen weer door het water naar het strand getild en kon de tocht verder gaan. Met drie gidsen van de KNRM op de fiets zijn ze begeleid naar de plek van het nieuwe boothuis. Het nieuwe boothuis waar ze het allemaal voor hebben gedaan. 

Met deze monstertocht hebben de Zeeuwse fietsers maar liefst 16.841,00 euro opgehaald en overhandigd aan de KNRM. Een monstertocht met een gigantisch bedrag, daar kan iedereen met recht trots op zijn! 

Vind u dit nou ook een hele prestatie en wilt u de Zeeuwse fietsers en de KNRM steunen? U kunt nog steeds doneren via de website beachrideforknrm.nl

Bron KNRM

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *