Derde golf op 23

Geplaatst op: 18 april 2021 - Categorie: Ameland & Eilanden

Bron: Corona Locator NederlandVan de veiligheidsregio

BALLUM – In de derde coronagolf op Ameland zijn er in een paar dagen tijd weer 5 positieve tests bijgeteld. Zaterdag kwam daar nog weer eentje bij. Het aantal sinds 1 april is daarmee opgelopen tot 23. Het totale aantal positieve tests op Ameland van Amelander ingezetenen is gestegen tot 169, laat de Corona Locator Nederland zien. Er wordt voor Ameland nog één ziekenhuisopname geteld. In de officiële statistiek van de Corona Locator Nederland, die de cijfers krijgt van RIVM en Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), tekent de derde golf zich nu duidelijk af.

Ameland begon eind september 2020 mee te tellen met positieve tests. Die eerst golf liep door in oktober. De tweede golf was na de Sinterklaasperiode te zien en de derde golf startte op 1 april. Het totaal aantal Amelander ingezetenen die sinds eind september vorig jaar een positief testresultaat lieten zien is 169. 

Gemeente Ameland roept via social media op om thuis te blijven bij klachten en een test aan te vragen. Veiligheidsregio Fryslân verspreidt adviezen voor wie een bezoek aan de Waddeneilanden brengt. Verder is het advies om niet gaan winkelen, maar om boodschappen te doen en om dat vervolgens niet met het hele gezin, maar alleen te doen.

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvingen zij hun tweede prik. Op 22 maart kreeg ook een grote groep 65-plussers hun eerste vaccinatie. Op 19 april kunnen zij hun tweede prik halen.

Medical Ameland is ondertussen begonnen met het aanbieden van sneltests voor mensen zonder corona-verschijnselen, die zeker willen zijn dat ze niet besmet zijn. Wie die verschijnselen wél heeft, moet zich bij de arts melden voor de reguliere coronatest.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?