Melden ziekenhuisopname niet verplicht

BALLUM – Al een paar dagen zijn er op Ameland geen besmettingen bij gekomen. De totaalstand van eilanders die een positieve coronatest hadden is sinds 17 januari 133. In de statistieken zijn nog steeds geen ziekenhuisopnames meegenomen en ook van sterfgevallen wegens corona is niets te vinden. 

Marcel de Jong van GGD Fryslân meldt daar het volgende over: "Huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen hoeven niet bij de GGD te melden dat iemand met corona in het ziekenhuis is opgenomen. Bij een vaststelling van een besmetting is het wel wettelijk verplicht, gaat iemand naar een ziekenhuis dan geldt dit niet. De cijfers die je tegenkomt zijn dan ook cijfers van ziekenhuisopnames die aan de GGD gemeld zijn. Met betrekking tot inwoners van Ameland is dit niet gebeurd, vandaar de 0."

Zorgcentrum De Stelp doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Lees er hier meer over.

Vaccineren

Momenteel wordt er volop gevaccineerd. Premier Mark Rutte noemt het tijdens de wekelijkse persconferentie van “het grootste belang” dat iedereen zich voorlopig aan de coronamaatregelen houdt. Ook burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland blijft herhalen dat een ieder zich aan de basisregels moet blijven houden. Die basisregels zijn: Hou anderhalvemeter afstand tot elkaar, was de handen, draag een mondkapje in de winkel en andere publieke binnenruimten, werk zoveel mogelijk thuis en blijf bij klachten thuis en laat een test doen.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *