Curve is als platte duun

Geplaatst op: 23 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Corona Locator Nederland

BALLUM – De curve van de coronabesmettingen op Ameland stijgt al bijna een week niet meer. De curve vlakt af en het hoge duin is een platte duun geworden. De totaalstand van eilanders die een positieve coronatest uitslag te horen kregen is sinds 17 januari 133. In de statistieken zijn nog steeds geen ziekenhuisopnames meegenomen. 

Marcel de Jong van GGD Fryslân meldt daar het volgende over: "Huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen hoeven niet bij de GGD te melden dat iemand met corona in het ziekenhuis is opgenomen. Bij een vaststelling van een besmetting is het wel wettelijk verplicht, gaat iemand naar een ziekenhuis dan geldt dit niet. De cijfers die je tegenkomt zijn dan ook cijfers van ziekenhuisopnames die aan de GGD gemeld zijn. Met betrekking tot inwoners van Ameland is dit niet gebeurd, vandaar de 0."

Zorgcentrum De Stelp doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Lees er hier meer over.

Vaccineren
Momenteel wordt er volop gevaccineerd. Premier Mark Rutte noemt het tijdens de wekelijkse persconferentie van “het grootste belang” dat iedereen zich voorlopig aan de coronamaatregelen houdt. Ook burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland blijft herhalen dat een ieder zich aan de basisregels moet blijven houden. Die basisregels zijn: Hou anderhalvemeter afstand tot elkaar, was de handen, draag een mondkapje in de winkel en andere publieke binnenruimten, werk zoveel mogelijk thuis en blijf bij klachten thuis en laat een test doen.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?