Lutz Jacobi verlaat Den Haag

HOLLUM –  PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi uit Wergea verlaat na elf jaar de Haagse politiek. Ameland zal haar missen.

Jacobi is een liefhebber van de wadden en ze zet zich volop in voor de Friese regio en de Waddeneilanden. Het is het Kamerlid dat de meeste bezoekers ontvangt. Vorig jaar nog was een bus vol Amelanders bij haar in het Tweede Kamergebouw. Inzet was toen aandacht voor een betere veerverbinding tussen Nes en Holwerd. Jacobi en Kamercollega Aukje de Boer van de VVD maakten zich hard voor een snelle oplossing voor de vertragingen op het wad tussen Holwerd en Nes.

Lutz Jacobi was al vele malen op Ameland, als lid van de Vaste Kamercommissie of als PvdA-er, uitgenodigd door haar partijgenoten op het eiland. “We zitten hier op een parel,” zei ze in 2008 tijdens het Politiek Café in De Walvisvaarder van Ameland. “Geef ons vooral boodschappen mee.” En dat heeft Ameland meermalen gedaan. Of het nu om het staandwant vissen ging, de Waddentoets, het onderwijs of de vaargeulproblematiek. Jacobi zet zich graag in voor zaken die er toe doen.

Het Friese Kamerlid haalde bij de laatste verkiezingen meer dan 16.000 voorkeurstemmen. Ze wordt in de Leeuwarder Courant ‘het warme geweten van de PvdA’ genoemd. Maart 2017 stopt ze.

“It wie in feest, it is in feest, echt in kadootsje.” Lutz Jacobi is 60 geworden, heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de maatschappij en wil nu nog wat genieten met haar Koos. Ze blijft politiek bezig.

⇒ Meer over Lutz Jacobi en haar band met Ameland lezen? Tik dan LUTZ JACOBI in bij ZOEKEN.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *