De Hagen in Hollum heeft al ton tekort

BALLUM – Project De Hagen, de vier huisjes aan De Hagen in Hollum die moeten wijken voor een parkeerterrein, heeft al een ton tekort. Bij de eerste begrotingswijziging van 2016 vraagt het college aan de raad een ton meer voor het project. Irma Marinus (PvdA) vindt het maar niets. “Wij hadden er vraagtekens bij en die hebben we nog.” Wethouder Nico Oud meldt dat de huisjes inmiddels leeg staan. Het eerste huisje stond al leeg, de bewoonster van het tweede huisje heeft met verhuispremie een huisje aangeboden gekregen in Nes. De bewoonster van het derde huisje wilde niet verhuizen, maar is nu toch naar een aanleuning in De Stelp vertrokken en het echtpaar van het vierde huisje is na lang wikken en wegen verhuisd naar de Westakkers in Hollum. Daar hebben ze niet lang samen van kunnen genieten, want de vrouw van het stel overleed korte tijd na de verhuizing.

“We kunnen verder met de plannen,” zegt de wethouder, al moet het met Douwe Bakker van de COOP supermarkt nog tot een overeenstemming komen. Een deel van de grond achter de huisjes bleek van de supermarktman te zijn. Jarenlang hadden de gemeentewoningen daar hun tuintjes en schuurtjes, maar Bakker wil zijn eigendom graag terug. Oud: “Financieel is het nog niet te zeggen waar een eventueel tekort zit.” Men is nu op het gemeentehuis bezig om dat uit te zoeken. Het college komt nog met een compleet financieel voorstel naar de raadscommissie en gemeenteraad.

⇒  Meer weten over de kwestie De Hagen, waarbij vier huisjes moeten wijken voor stenen ten behoeve van een perkeergelegenheid voor de COOP? Tik dan DE HAGEN in bij ZOEKEN.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *