Logeerhuis Út en Thús nabij MCL

LEEUWARDEN – Terschellingers openenden vorige week het logeerhuis bij Medisch Centrum Leeuwarden voor eilanders. Met een ferme ruk werd de Terschellinger vlag door Maaike Duursma en Christa Oosterbaan van de deur van het appartement aan de Trosdravik getrokken. Afgelopen twee en half jaar hebben zij zich met hart en ziel ingezet voor de logeervoorziening en het is gelukt! Het gemis, dat ontstond door het sluiten van het Ronald McDonaldhuis, wordt opgelost door de opening van het Logeerhuis.

Tijdens de opening vertelde wethouder Jeltje Hoekstra-Sikkema hoe de gemeente Terschelling is blijven geloven in het belang van deze voorziening en ook dat ze blij en trots is; waar de colleges van andere eilanden na verloop van tijd tot andere keuzes kwamen, is de gemeente Terschelling dit initiatief voor haar inwoners altijd blijven steunen. Ook oud-burgemeester en nu wethouder van Leeuwarden Bert Wassink was bij de opening aanwezig.

De vrijwilligers van de stichting Út en Thús onderstrepen het belang van de logeervoorziening. Zij waren voorheen actief in het Ronald McDonaldhuis en hebben in het verleden menig eilander mogen ontvangen. Nu staan ze weer graag klaar, als de nood aan de man is.

Meer weten over de stichting? Kijk dan op de website: http://www.stichting-utenthus.nl. Daar vindt u ook de mogelijkheid om u op te geven als donateur. Út en Thús: "Zo staan we als eilanders voor elkaar klaar!"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *