Lifeguards geven voorlichting op Ameland

BUREN – In het badseizoen zijn er KNRM-lifeguards op de stranden aanwezig om een oogje in het zeil te houden, EHBO te verrichten en voor het redden van mensen in nood. Een van de taken van de lifeguards is ook het geven van voorlichting over veilig gebruikmaken van het strand en de zee om ongelukken te voorkomen en het strandplezier te vergroten.

Naar aanleiding van de recente verdrinkingen in de Noordzee aan de Noord- en Zuid-Hollandse kust wordt langs alle stranden van Nederland extra aandacht besteed aan preventie. De Lifeguards van Ameland gaven donderdagavond op het strand van Buren een voorlichting. Honderdveertig mensen waren afgekomen op de oproep. Zij hoorden in vier ronden over EHBO, reddingzwemmen en de peddelboards, reddingswaterscooter en als laatste over strandveiligheid, muien en stromingen. Veertien Lifeguards die momenteel op de vier Amelander stranden werkzaam zijn gaven de voorlichting en coördinator Jan Verbiest vertaalde hun verhaal in het Duits. Er waren enkele groepen Duitse kinderen op de voorlichting afgekomen.

Het onderwerp pieterman kwam ook nog even aan de orde. Het visje kan gemeen steken en is giftig. Bij Ameland komen de dieren ook voor maar de stranden hebben er dit jaar niet meer last van dan andere jaren, zegt Verbiest. Ze zitten het liefst in poeltjes water en die zijn bij de badstranden van Nes en Buren niet zo te vinden, maar ook bij het beleefstrand Ballum en badstrand Hollum zijn er niet beduidend meer pietermanslachtoffers dan voorgaande jaren.

De lifeguards zetten hun voorlichtingswerk volgende door op de badstranden van Nes en Hollum. de aankondigingen komen op deze website en er volgen posters in de dorpen.

In Katwijk is naar aanleiding van de recente ongevallen een flyer gemaakt. De informatie geldt ook voor het strand en de zee van Ameland.

lees hier over Zwemmen in de Noordzee

lees hier over Verdrinken en verdrinkingsdood

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *