Lange lokken voor Haarwensen

HOLLUM – Marjolein Poel uit Mijnsheerenland in Zuid-Holland is deze dagen met haar man en twee dochters op Ameland op vakantie. Het gezin is al voor de vierde keer op het eiland en elke keer kiezen ze een andere plek uit. Deze meivakantie zijn ze neergestreken in Ballum. Poel stuurde een paar fantastische foto's en een leuk verhaal: oudste dochter Benthe de Jong (11) wilde haar lange lokken af laten knippen en dat niet zomaar.

"Tijdens onze vakantie op Ameland is onze dochter Benthe de Jong (11 jaar) naar kapsalon José in Hollum geweest," vertelt Marjolein Poel. "Met een speciale reden! Benthe had heel lang haar en wilde dit aan het goede doel ‘Stichting Haarwensen’ doneren. Kapsalon José is aangesloten bij de stichting en vond het bijzonder fijn om hier aan mee te werken." Stichting Haarwensen verzamelt haar om er haarwerken van te maken voor kinderen die hun haar verloren zijn door chemotherapie of kaalhoofdigheid.

Het haar van Benthe was lang genoeg. Het moet namelijk minimaal 30 cm zijn. "En zo nam ze plaats in de stoel bij de kapsalon in Hollum. Het haar werd eerst in vier vlechten verdeeld en daarna afgeknipt. Vervolgens heeft José er een mooi kapsel tot net over haar schouder van gemaakt. Benthe liep stralend weer naar buiten."

De vlechten worden opgestuurd naar Stichting Haarwensen. Marjolein Poel en Benthe de Jong: "Dan kunnen zij weer een mooie pruik maken voor kinderen die door een ziekte hun haar moeten missen."

Lees hier meer over Stichting Haarwensen

Lees hier over een eerdere knipsessie in Kapsalon José voor Haarwensen

Doneren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *