Anne Christina’s haar voor Haarwensen

HOLLUM – Anne Christina Faber (14) uit Hollum heeft haar 25 centimeter lange haar laten afknippen. Ze doneert het aan Stichting Haarwensen.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van kaalhoofdigheid in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Anne Christina had het al een paar jaar in haar hoofd om het haar te doneren. Sindsdien liet ze het groeien en slechts af en toe bijpunten. Op vrijdag 10 augustus stapte ze naar de kapper: haar vlecht was lang genoeg voor de pruikenmaker.

Kapster José liet zich, geïnspireerd door het initiatief van het meisje met het lange haar, inschrijven bij Stichting Haarwensen als kapsalon waar je gratis je vlecht kunt laten knippen als het haar gedoneerd gaat worden aan Stichting Haarwensen. Over het hele land verspreid zijn er kapsalons die daaraan meewerken.

Anna Christina hoefde na haar knipbeurt de portemonnee niet te trekken. Ze stuurt haar vlecht op naar Mijdrecht.

>>> lees hier Amelandse vlecht voor Stichting Haarwensen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *