Landinwaarts – Kunstenares maakt vuurtoren Ameland tot kunstwerk

HILVERSUM – De NTR zendt wekelijks de rubriek Landinwaarts uit. Deze keer gaat het ook over de vuurtoren van Rachel van Balen en van Ameland. 

Six

Het NTR-programma Landinwaarts gaat elke vrijdag op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. Dieuwertje Blok is deze keer in Landinwaarts op stap met Geert Mak. Hij neemt haar mee naar ’s Graveland. Ze bezoeken naar aanleiding van zijn boek ‘De levens van Jan Six’ buitenplaatsen die een link hebben met de familie Six.

Vuurtoren

De Groningse kunstenares Rachel van Balen heeft de eer om de vuurtoren van Ameland om te toveren tot een waar kunstwerk. Fotografe Willemke Bulder legt het hele proces vast.

Een echte Vermeer

Meestervervalser Han van Meegeren (1889-1947) staat centraal in de nieuwe speelfilm ‘Een echte Vermeer’. Landinwaarts besteedt aandacht aan een ‘echte’ Van Meegeren: het portret van een twaalfjarig meisje. Dit meisje is nu een mevrouw van in de tachtig en Dieuwertje zoekt haar op. Wat zijn haar herinneringen aan Van Meegeren?

Sigaren

Janny van der Heijden gaat in haar wekelijkse rubriek op bezoek bij sigarenmaakster Ria Bos. Zij is de enige vrouw in Nederland die nog met de hand sigaren draait.

  • Uitzending:      vrijdag 18 november 2016, 19.20 uur, NPO2
  • Website:           www.ntr.nl/landinwaarts

⇒ lees hier ook over de vuurtoren en over Rachel van Balen – om meer te leen: tik dan Rachel van Balen in bij ZOEKEN

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *