Komt Bertha naar de Noordzee?

WAGENINGEN – De tropische storm Bertha, nu nog voor de Amerikaanse oostkust gelegen, gaat de Atlantische oceaan oversteken en komt naar verwachting van MeteoGroup begin volgende week boven de Noordzee te liggen. Dat belooft voor het vervolg van de zomer, weinig goeds.

Geen krachtig eindschot zomer

Augustus wordt een andere maand dan juli, wat het weer betreft. Late hittegolven in augustus zijn sowieso zeldzaam. Na 1947 is alleen in 2001 een hittegolf nog na vandaag (5 augustus) begonnen, namelijk op 22 augustus. Alle andere hittegolven uit dit tijdvak waren nog bezig (in 1997 en 2004) of al achter de rug.

Zomerweer

Ook zonder hittegolf kan het nog warm zomerweer zijn, maar de tropische storm Bertha zou flink roet in het eten kunnen gooien. We kunnen dan te maken krijgen met koeler en buiig weer. Voor het eiland zou dat een zegen zijn, want het is erg droog. Hemelwater betekent dat het eiland weer wat groener wordt.

⇒ lees hier over Bertha en haar effect op ons weer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *