Kampvuurrestanten moeten opgeruimd

BALLUM – Kampvuur stoken op het strand is een leuke bezigheid. Raadslid Tonnie Overdiep (PvdA) constateert echter een keerzijde. Te vaak blijven restanten van kampvuren achter op het overigens schone strand van Ameland. De hoopjes rommel zijn hem een doorn in het oog. Afgelopen vrijdag ontdekte hij een brief van de gemeente naast het gedoofde vuur in het zand. Het was de vergunning van de feestvierders. Tot zijn ontsteltenis las Overdiep dat er alleen verwacht wordt dat na het doven van het vuur de smeulende restanten met zand worden bedekt.
“Chef Kampvuren” burgemeester Albert de Hoop ziet als verantwoordelijk portefeuillehouder nu ook de door het raadslid ontdekte lacune. Opruimen van de rommel wordt toegevoegd aan de vergunning. “Een dag later,” suggereert Overdiep nog. “Anders is het wat warm.”

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 6 juli 2009

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *