Jan Wibier wordt procesbegeleider bij formatie

HOLLUM – AmelandEén heeft oud-gemeentesecretaris Jan Wibier bereid gevonden om op te treden als procesbegeleider bij de vorming van een nieuwe coalitie op Ameland. Wibier gaat maandag 3 februari aan de slag. Maandagavond, na afloop van de reguliere commissievergadering, zal hij zich in een openbare setting voorstellen en zijn visie op het proces van de coalitievorming kort toelichten.

De afgelopen dagen hebben de fractie en het bestuur van AmelandEén zich beraden op een goed vervolgproces voor de coalitievorming, zegt fractievoorzitter Siard Bonthuis. “De suggestie van de voorzitter van de gemeenteraad om een open en transparant proces na te streven, waar alle partijen bij betrokken zijn, hebben we daarbij meegenomen. In Jan Wibier hebben we een onafhankelijke procesbegeleider gevonden die Ameland goed kent en die boven de partijen staat.”

Bonthuis laat weten dat alle fracties op de hoogte zijn gebracht. De laatste reactie kwam vrijdagmiddag net na vijf uur binnen en daarmee zijn alle partijen positief over Wibier als proces begeleider. Jan Wibier zal vanaf maandag aan de slag gaan. Als eerste zal hij een gesprek hebben met de burgemeester, de gemeentesecretaris en de griffier. Maandagavond zal hij een korte toelichting geven voor de raadsfracties en zal hij eventuele vragen beantwoorden. Dat gebeurt na afloop van de reguliere commissievergadering.

Aansluitend zal Wibier de eerste afspraken maken met partijen voor een verkennend gesprek. AmelandEén zal zelf deelnemen aan de verkennende gesprekken met een afvaardiging van de fractie en van het bestuur.

Bron: Andries Metz voorzitter AmelandEén 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *