Jan Verbiest stapt uit raad

LenteBALLUM – Na 24 jaar actief te zijn geweest in de Amelander gemeenteraad, heeft Jan Verbiest besloten zich voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 niet meer als lijsttrekker beschikbaar te stellen. Het bestuur van de VVD maakt het volgende bekend:

“In goed overleg met het bestuur is besloten de weg vrij te maken voor een jonge, nieuwe generatie. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 wordt Jan lijstduwer.

Linda van der Deen uit Hollum en André Tuil uit Ballum staan in de startblokken om het nieuwe VVD elan uit te dragen.

In de komende maanden gaat het VVD bestuur een voorstel aan de leden voorleggen om te bepalen wie van de twee de lijsttrekker respectievelijk de nummer 2 van de kandidatenlijst gaat worden.

Het bestuur heeft er bewust voor gekozen om dit nu al bekend te maken zodat de Amelander kiezers de nieuwe VVD kandidaten in de aanloop naar de verkiezingen van maart 2014 goed kunnen leren kennen en volgen. 

Zowel Linda als André hebben een vernieuwende maar ook verfrissende kijk op de Amelander politiek en de VVD-Ameland vindt dat hard nodig in deze onzekere en moeilijke tijden.

Gezien de gemiddelde leeftijd en het zitvlees van de Amelander raad is een bloedtransfusie hard nodig. De VVD-Ameland geeft met de introductie van Linda en André het startschot hiertoe. Dus volg ze het komende jaar op de voet.

Beiden hebben zich het afgelopen jaar al intensief in onze eilander politiek verdiept als beëdigd plaatsvervangend raad-commissielid.”

André Tuil en Linda van der Deen worden binnenkort via de website  van de VVD voorgesteld.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *