Island Festival en Hollumer Kermis

BALLUM – De Hollumer kermis en het nieuwe evenement Island Festival vinden dit jaar op dezelfde datum in september plaats. Rond 11 september staat zowel de oost- als de westkant van het eiland op z’n kop.
Raadslid Jan Wijnberg (ABA) verbaast zich erover dat wethouder Will Bakema in een vorige vergadering beweerde dat er contact was gezocht met Dorpsbelang Hollum. “Er is geen contact geweest,” weet Wijnberg inmiddels. Wethouder Bakema legt uit dat hij verschillende keren heeft geprobeerd contact te leggen maar dat dit niet is gelukt. Een gesprek volgt nu op korte termijn, laat hij weten.

Dorpsbelang Hollum, de organisator van het dorpsfeest, is niet blij met een ander evenement op dezelfde datum. De gemeentelijke activiteitenregie kan de organisatie van het Island Festival nog een rare pijp doen roken. De gemeente stimuleert organisatoren om festivals op data te plannen waar nog geen grote activiteit op de kalender staat. Lukt het niet om een evenementloze datum te vinden, dan moet het, wat de gemeente betreft, toch op z’n minst gaan om festivals die niet op dezelfde kant van het eiland plaatsvinden. In dit verband ligt de scheiding ongeveer ter hoogte van de hoge diek. Het machtsmiddel dat de gemeente achter de hand heeft is het onthouden van een vergunning. Als de openbare orde en veiligheid in het gedrang komen dan kan burgemeester Albert de Hoop dit machtsmiddel gebruiken. De burgemeester bezigt tijdens de commissievergadering van 2 februari dreigende taal om de regierol van de gemeente kracht bij te zetten: “De vergunning van het Island Festival is nog niet aangevraagd en nog niet door mij verstrekt!”

>>>meer over de raadscommissievergadering van 2 februari 2009

>>> Lees hier ‘Island Festival in september’

>>>Luister hier naar Albert van der Kooij bij RTV Noord

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *