Ingezonden – Vijfkwartiersdienst

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Eilandliefhebber Nanne Nicolai schrijft over de vijfkwartiersdienst.

Vijfkwartiersdienst

Er komt zeer waarschijnlijk een zogenaamde vijfkwartiers afvaart voor de boten. Hoorde het vanmorgen ook weer op de radio en volg het altijd met grote interesse, van afstand. Misschien is dit een oplossing. De praktijk moet het nog uitwijzen.

Toch verbaast het me dat nooit iemand op het idee komt om misschien maar eens naar een andere baggeraar uit te kijken….! Laat ik maar eens de naam van Smit Tak vallen. Die heeft toch baggerschepen die in no time de vaarweg op de juiste diepte kan brengen. Nog een punt van verbazing… het lossen van de bagger… even verderop op het WAD. Als het een beetje tegenzit, met wind en stroming, is de drap misschien sneller terug in de geul, dan dat het baggerschip weer zijn positie heeft ingenomen.

Dan het volgende punt: Wat voor personele consequenties heeft de eventuele nieuwe regeling voor het personeel, maar ook voor hun gezinnen. Zeg maar het leven naast het werk bij Wagenborg. Ik veronderstel dat er minder afvaarten komen, dit moet dan toch voor het personeel ook gevolgen hebben?! Vallen er misschien ontslagen…?

Wat ik mijn kring rondom mij merk… is dat men nu meer naar Texel gaat. Ook vanuit Drachten rijdt men nu liever 'de Dijk' even over…! Het is natuurlijk ook zo…, als je een dagje gaat en je komt een uur later op Ameland aan… en je moet 's avonds weer met de half zeven boot terug … dan wordt het wel een erg kort dagje. Dit hoor je hier veel op de wal.

Trouwens die half zeven boot is ook belachelijk vroeg voor een dagje Ameland. Wat gaat hier voor de horeca ook een omzet verloren! Even een hapje eten… Ach, dit waren even wat mijmeringen van mijn kant.

Tot ziens op het overigens mooie Ameland.

Nanne Nicolai

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *