Ingezonden – Toeristenbelasting, een idee

HOLLUM – Jan Nijenhuis reageert op de commotie rond de toeristenbelasting voor groepsverblijven. Hij heeft een alternatief. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Toeristenbelasting, een idee

Er is veel discussie over de hoogte van de toeristenbelasting. Per persoon gaat het naar € 1,59 per nacht. Kampeerboerderijen gaan van € 0,75 naar € 1,59. Ook bij Wagenborg betaalt men al toeristenbelasting bovenop het bootkaartje. Houd dit op € 1,00. Zo betalen dagjesmensen een beetje mee en andere gasten betalen al voor hun verblijf.

Ik lees dat een overnachting in een kampeerboerderij ca € 12,00 kost. Een overnachting in een hotel ca € 75,00 per nacht. In beide gevallen moet € 1,59 betaald worden. Wel wat scheef natuurlijk.

Is het niet eerlijker een percentage van de overnachting te rekenen, bijvoorbeeld 5%?

In het geval van het bed in de kampeerboerderij betaalt met bij € 12,00 dan € 0,60 aan tb.

Bij een hotelovernachting (logies zonder ontbijt) betaalt men dan € 3,75.

Zo zijn staanplaatsen op campings ook te berekenen, 5% van de totaalprijs.

Het is maar een idee……….

Jan Nijenhuis, Nes

lees hier Gelijktrekken van toeristenbelasting 

⇒ lees hier Toeristenbelasting

lees hier Ingezonden – Gastvrijheid

⇒ lees hier Ingezonden – Jaag ons niet weg

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *