Ingezonden – Jaag ons niet weg

HOLLUM – J. Biesman uit Overijssel reageert op de toeristenbelasting verhoging voor groepsaccommodaties. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Jaag ons niet weg!

Al sind m’n kinderjaren ben ik verliefd op Ameland, en als leraar en enthousiaste Ameland-ambassadeur inmiddels 35 keer op schoolreisje naar Ameland geweest met steeds 1 of 2 schoolklassen.

Ameland is voor kinderen uit Overijssel een wereld die compleet nieuw voor ze is. 

Voor mezelf voelt het ook altijd alsof ik vanuit Holwerd zo naar “het buitenland” vaar…

Tijdens ons verblijf plan ik altijd met de eigenares onder het genot van een kopje koffie de datum voor volgend jaar. Let op waarschuwt ze me nog “volgend jaar wordt de toeristenbelasting €1,65. Dus het totaal zal flink hoger uitkomen…”

De datum staat met potlood in de agenda, dit kon wel eens de druppel zijn…

Met een groep van meestal rond de 65 gaat dat toch weer even €300,00 extra kosten. De aardige verhuurder kan ons ook niet nóg meer tegemoet komen in de huurprijs.

Ik vraag me af of ik het schoolbestuur nog langer kan overtuigen om naar Ameland te gaan. Het kost me vanwege het financiële plaatje elke keer erg veel moeite om alle neuzen richting Ameland te krijgen en we organiseren ieder jaar met groep 8 allerlei acties om geld bij elkaar te verzamelen voor onze Amelandreis…

Ik ben niet op de hoogte van de regels omtrent toeristenbelasting, politieke belangen op het eiland en dergelijke, maar wil toch een dringend beroep doen op de politiek van jullie prachtige eiland. Hou Ameland betaalbaar, ook voor de kleine genieters. Zij ervaren hier de prachtige natuur en al het schoons dat Ameland te bieden heeft, ik wil ze dat niet onthouden. U toch ook niet?  

Ik heb nog 2x een schoolreisje te goed voordat ik met pensioen ga, ik hoop toch écht dat die naar Ameland gaan!

Graag tot ziens op jullie mooie Ameland!

J. Biesman

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *