Krant Duurzame Wadden huis-aan-huis op Ameland 

BALLUM – De Waddeneilanden zetten sinds 2007 in op duurzame energie als aanjager voor duurzame ontwikkeling. Begin augustus verspreiden de Duurzame Wadden een krant met de titel ‘Opgewekt op kop met de energie van de toekomst’, die laat zien wat er sinds 2007 is gebeurd en wat er nog steeds gebeurt op het gebied van duurzame energie. Doel van de krant is de lezer te informeren en te inspireren. 

De krant staat vol verhalen, tips, adviezen en portretten. Portretten van inwoners, bedrijven en samenwerkingspartners, mensen die vanuit eigen motivatie en op hun eigen manier vorm geven aan een duurzame toekomst. Voor henzelf en hun omgeving. Daar zijn de Duurzame Wadden trots op. 

De artikelen maken duidelijk dat de gezamenlijke ‘stip op de horizon’ (de ambitie van 2007) de eilanden veel heeft gebracht, maar ook dat de omslag naar duurzame energie een stap-voor-stap-proces is. Steeds meer mensen participeren. Draagvlak en samenwerking zijn de sleutels tot een succesvolle omslag naar duurzame energie. 

De ervaring van de afgelopen twaalf jaar en de betrokkenheid van de eilanders willen de eilanden inzetten voor de volgende versnelling. Losse projecten groeien uit tot steeds meer integrale oplossingen met verschillende technieken en nieuwe manieren van samenwerking. In die integrale ontwikkeling zien de eilanden een kans en een uitdaging; ze hebben de ambitie in deze ontwikkeling koploper te zijn.

lees hier over Duurzaam Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *