Ingezonden: reactie op Zorgen om huizen

HOLLUM – Gemeente Ameland reageert op de ingezonden brief die een Amelander woningzoekende liet plaatsen. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Reactie op ‘Zorgen om huizen’

Vele Amelanders delen de zorg van deze briefschrijver. De gemeente herkent die zorg zeker ook en is vanaf najaar 2018 volop bezig de problemen op de eilander woningmarkt aan te pakken. De bouw van nieuwe woningen is hier een zeer concreet onderdeel van.

In het laatste coalitieakkoord is het voornemen vastgelegd om snel nieuwe huurwoningen te gaan bouwen. Dit wordt breed gedragen in de gemeenteraad. Het college heeft een plan uitgewerkt om ruim veertig huurwoningen te bouwen, verspreid over de vier dorpen. De grond hiervoor is inmiddels aangekocht en de aanbesteding van de eerste zeventien woningen is nu gaande. Deze eerste fase wordt naar verwachting binnenkort gegund. Voor de woningen van de tweede fase wordt nu al de bestemmingsplanprocedure voorbereid, zodat die vervolgens ook aanbesteed kunnen worden. De gemeente onderzoekt nog of tegelijk met de huurwoningen ook enkele goedkopere koopwoningen gebouwd kunnen worden.

Op deze manier wil de gemeente Ameland zorgen voor een veel beter woningaanbod, met name voor jongeren en mensen met lagere en middeninkomens. Omdat de aanbesteding van de eerste fase al loopt en omdat alle partijen in de raad het eens zijn over de noodzaak van het woningbouwprogramma, wordt de uitvoering naar verwachting niet vertraagd door de vorming van een nieuwe coalitie. Binnenkort ontvangen alle Amelander huishoudens een nieuwsbrief met de feiten over de woningbouw.

Gemeente Ameland

lees hier Ingezonden – Zorgen om huizen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *