Ingezonden – Klacht tegen burgemeester Ameland

HOLLUM – Jan Scholten, al jaren caravaneigenaar op Ameland, dient een klacht in bij de CvK over Amelander belastingplannen voor stacaravans. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Klacht tegen de waarnemend burgemeester van Ameland

Vandaag 16 december 2019 heb ik na rijp beraad besloten om bij de Commissaris van de Koning in Friesland een klacht in te dienen tegen de door hem aangestelde waarnemend burgemeester van Ameland.

De reden voor deze klacht is gelegen in het feit dat, naar mijn mening, de burgemeester in de problematiek rond de belastinghervorming ten laste van eigenaren van stacaravans op vaste campingplaatsen, sterk sturend en ondemocratisch heeft gehandeld. Hierbij heeft hij als eindverantwoordelijke willens en wetens de mening, welke o.a. in vele honderden brieven van recreanten is geuit, te negeren en daarmee de belangen geschaad van vele mensen die uiteindelijk de rekening moeten betalen.

Ik, een recreant die al bijna 60 jaar op Ameland komt, vind het jammer dat het zover heeft moeten komen, maar blijkbaar is dit tegenwoordig nodig in een poging om door een (lokale) overheid gehoord te worden en je democratisch recht te doen gelden.

Jan Scholten

Steenwijk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *