Ingezonden: Eilanden op slot

HOLLUM – Jaap Bruin maakt zich grote zorgen om de gezondheid van de eilanders. Hij schreef een brief aan de burgemeester. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Eilanden op slot

Geachte Burgemeester,

Hierbij een link waarin vermeld dat in de provincie Zeeland toeristen niet meer welkom zijn per 30 maart a.s.

Wordt het ook niet de hoogste tijd dat de Veiligheidsregio Fryslan dezelfde maatregelen neemt wat betreft de Waddeneilanden.

Doet de Veiligheidsregio dit niet, dan verwacht ik dat het college van B & W van Ameland verbiedt dat er nog toeristen van elders naar ons eiland toekomen.

Wat betreft de Duitse eilanden is zo’n maatregel al geruime tijd van kracht.

Ook meldt de Twentse krant Tubantia dat de toerist niet meer welkom is in Twente onder deze corona-omstandigheden.

Vanmorgen nog zag ik op de webcam dat er vanaf de veerboot welke te 10.25 uur afmeerde er (als ik goed heb kunnen tellen) 18 personenauto’s af kwamen rijden, waarvan er 2 met een caravan erachter gekoppeld.

Dit zullen vast niet allemaal eilanders zijn geweest.

Ik hoop toch zo spoedig mogelijk vanuit het Amelander gemeentehuis maatregelen te vernemen zoals de provincie Zeeland, de bestuurders van de Duitse Waddeneilanden en de Twentse bestuurders hebben bekend gemaakt.

Ook Angela Merkel heeft wat betreft de Duitse Bondsrepubliek drastische maatregelen aangekondigd.

Met vriendelijke groet, 

Jaap Bruin, Badweg 11 in Hollum

P.S. Gisteravond nog appte onze dochter, werkzaam als arts in een ziekenhuis in Twente: "Pa, je wilt niet weten hoe spookbenauwd coronapatiënten het hebben. Zorg ervoor dat jullie niet besmet raken. BLIJF BINNENSHUIS alsjeblieft en houd je aan de regels."

Dus, eiland(en) op slot, in ieder geval voor toeristen!

de link betreffende de maatregelen in Zeeland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *