Ingezonden – De Hoge Diek

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

De Hoge Diek

Afgelopen maandagavond haalde Raadslid Teuben van A’82 weer eens zijn stokpaardje van stal: de Hoge Diek moet in verband met de verkeersveiligheid (meer zichtlengte) wat verlaagd worden.

Wethouder Oud had in een vorige vergadering al aangegeven dat een dergelijke ingreep ca. 2 ton zou gaan kosten, Teuben is hiervan niet overtuigd en wil een nadere onderbouwing van de kosten!

Een paar agendapunten verder kwamen de eerste gevolgen van de decentralisatie van de sociale taken aan bod. Volgens de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), krijgen we als gemeente te maken met een korting van €110.000 op de Huishoudelijke Hulpverlening, waarvan vooral onze ouderen de dupe dreigen te worden.

Raadslid Teuben spoog hierover vuur, terecht, maar was alleen maar op zoek naar schuldigen, zoals het geven van uitkeringen aan buitenlanders en sprak hierbij vervolgens het PvdA-raadslid Marinus op aan. Haar partij was mede debet aan de ontstane situatie.

Jammer genoeg bleef het daarbij, oplossingen werden er niet door hem aangedragen.

Ik wil hem wel van een advies voorzien: Laat het waanzinnige idee van het afgraven van de Hoge Diek toch eens los. Om de verkeersveiligheid te verhogen zou je de maximum snelheid op de Verbindingsweg terug kunnen brengen naar 60 km, goedkoper, minder borden en nog duurzaam ook!

Misschien vindt de Raad dan ook nog wel een oplossing voor het op peil houden van de sociale voorzieningen. Tenslotte heeft de wetgever aan de Raad niet voor niets ruimte geboden voor oplossingen in het wettelijk kader, doe er dan ook iets mee!

Tonnie Overdiep

lees hier over Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *