Ingezonden – De Gezellige Tafel

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Tonnie Overdiep geniet nog even na van De Gezellige Tafel.

De Gezellige Tafel

Afgelopen woensdagavond mocht ik aanschuiven bij de tweede Gezellige Tafel bijeenkomst in restaurant Stranders.

“De Gezellige Tafel nodigt u uit voor een verrassende ontmoeting, een goed gesprek en een gevoel er helemaal bij te horen”, stond er in de uitnodiging te lezen. De Gezellige Tafel houdt in dat er in een restaurant met professionele keuken een gezond en betaalbaar driegangen menu wordt opgediend. Daar moet ik het mijne van weten dacht ik en de prijs, tien euro per persoon is zeker betaalbaar, wat heet, ter introductie hoefde je maar € 7,50 te betalen!

Het initiatief voor de Gezellige Tafel is ontstaan bij de mensen die achter het Amelands Produkt zitten en de bedenkster is Louise Molenaar, de gastvrouw van restaurant Stranders.

De Gezellige Tafel is bedoeld voor jong of oud, arm of rijk en zeker voor mensen die vaak alleen moeten eten, een mooi moment om andere mensen te ontmoeten!

Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen boodschappen en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven alle gasten aan. Bij De Gezellige Tafel staat het Amelands Produkt centraal in het menu. Er is één maar: je moet eten wat de pot schaft. Er wordt uiteraard wel rekening gehouden met allergenen en dieetwensen.

De organisatie had voor de eerste twee bijeenkomsten contact gezocht met de vrijwilligersvereniging Zonnebloem. Zij nodigden mensen uit en zorgden voor het vervoer. Ook hielpen zij met de boodschappen en het indekken van de tafels. Daarnaast waren scholieren van de BWS actief in de keuken en de bediening. Als klap op de vuurpijl liepen ook drie raadsleden en onze burgemeester, allen voorzien van een mooie schort, in de bediening! Een gezellige ambiance, een prachtig team, lekker eten en ook nog een muzikaal intermezzo verzorgd door Marijke Metz.

Kortom een zeer geslaagde avond dunkt mij en aan de reacties te horen was ik niet de enige die er zo over dacht.

Om mensen wat uit hun sleur en isolement te halen, is De Gezellige Tafel een prachtig middel. Daarnaast ontmoet je mensen die je anders alleen op straat even groet, het brengt de eilanders wat dichter bij elkaar! Een initiatief dat een vervolg moet krijgen.

Nes,

Tonnie Overdiep

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *