Indrukwekkende zoektochten

BALLUM – Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland is onder de indruk van alle mensen die meehelpen aan de zoektocht naar het meisje dat in zee verdwenen is.

De burgemeester heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het strand contact gehad met de familie. Het Duitse gezin verblijft in een appartement van een appartementencomplex. Stoel is niet bij ze in het appartement op bezoek geweest, maar zijn zorg gaat naar hen uit.

De vader, moeder en zus van het vermiste meisje zijn in goede handen, weet de gemeente. De zorg voor hen is geregeld door de hulpdiensten, met name de politie. De gemeente helpt waar nodig met praktische zaken.

Hun verblijf kon verlengd worden, zodat de familie nog even op het eiland kan blijven. De accommodatieverstrekker heeft daarvoor alle medewerking verleend. Ook anderen hebben hulp aangeboden, maar dat was vooralsnog niet nodig.

Over hoe het met de familie gaat kan de gemeente niet veel zeggen, uit privacyoverwegingen of omdat de gemeente ook alleen de noodzakelijke details weet. “Het is ook niet aan ons,” zegt de woordvoerder. “We zijn als gemeente vooral met praktische zaken bezig.”

De strandsuppletie op de oostzijde van het eiland is stilgelegd op gezamenlijk verzoek van politie en gemeente. De politie onderhoudt het contact met de uitvoerders van de zandsuppletie, om het zoeken in goede banen te leiden.

Burgemeester Leo Pieter Stoel voegt er aan toe dat bij het zoeken tot nu toe veel instanties betrokken zijn, onder meer politie, Marine, Kustwacht, KNRM, Sigma-team en gemeente. Daarnaast is er veel hulp aangeboden van vrijwilligers. De bijdrage van de garnalenvissers gisteren vond hij indrukwekkend.

De zoekactie gebeurt onder aansturing van de politie. De communicatie tussen de politie en de gemeente loopt uitstekend; de gemeente heeft grote waardering voor de inzet van de politie en alle andere hulpdiensten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *