Meisje nog niet gevonden

BUREN – Na weer een dag van intensief zoeken naar het vermiste meisje, wordt de zoektocht vandaag voortgezet. Maandag zocht een vloot van zo'n 20 garnalenkotters mee. Zij voeren in linie vanaf het Westgat, tussen Schiermonnikoog en Ameland en zochten met hun netten in het water tot boven oost-Ameland waar het meisje zaterdagavond in zee verdween. Door de deining was het zwaar voor de kotters.

Behalve de garnalenkotters uit Groningen en Friesland, die maandag met zonsopkomst vanuit Lauwersoog vertrokken, zochten het SAR-team, SIGMA-team, duikers van de KNRM, de marine en overige hulpdiensten mee. Vandaag gaat de zoektocht verder.

De suppletie in opdracht van Rijkswaterstaat ter hoogte van paal 17 is tijdelijk stil gelegd.

Het meisje was zaterdagavond met haar zus in het water naar de zonsondergang aan het kijken. Ze zijn waarschijnlijk door een stroom gegrepen. Het jongste meisje van de twee kon ongedeerd de kant halen. Hun vader ging nog de zee in om zijn dochters te hepen. Hij kwam zelf ook in de problemen en kon met moeite het strand bereiken. De oudste dochter verdween uit het zicht. De Duitse familie was bij Buren vakantie aan het vieren.

⇒ lees hier Maandag zoeken met garnalenkotters

⇒ lees hier Vermiste zwemster bij Ameland nog niet gevonden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *