Maandag zoeken ook garnalenkotters

LAUWERSOOG – Vandaag is met man en macht gezocht naar het meisje dat zaterdagavond bij Buren in zee verdween. Met het vallen van de avond wordt de zoektocht gestaakt. Maandagochtend helpen 15 tot 20 garnalenkotters uit Groningen en Friesland mee. De kotters willen naast elkaar gaan varen met de netten uit en zo beginnend bij het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog gaan zoeken. Op die manier willen ze naar de plek des onheils varen in de hoop het meisje te vinden. Ze starten maandag om 05:00 uur.

De zoekactie van zondag heeft geen resultaat opgeleverd. Het 14-jarige meisje is nog altijd niet aangetroffen. De hulpdiensten zoeken door tot het donker wordt en hervatten de zoektocht maandagmorgen bij daglicht. De zoekactie op zondag werd uitgevoerd door samenwerking van Kustwacht en vijf reddingsboten van de KNRM, met vanuit de lucht hulp van een SAR-helikopter. Ook werd een sonarboot van de politie ingezet en was het Dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) paraat. Op het land zocht politie samen met de brandweer en eilanders.

Het meisje, dat zaterdagavond met haar zus bij Buren vanuit zee de zonsondergang wilde zien, kwam in zee in de problemen. Waarschijnlijk is ze door de stroming gegrepen. Hun vader was ook aanwezig, hij probeerde de meisjes nog te redden. Het ene meisje en de vader konden ongedeerd het strand bereiken. Zij sloegen zaterdag om 22:30 uur alarm, waarna een grootscheepse zoekactie werd opgezet.

De politie heeft nauw contact met de familie die op het eiland vakantie aan het vieren waas. Burgemeester Leo Pieter Stoel heeft met de ouders en het zusje van het meisje contact gehad.

De grote zoekactie moet duidelijkheid geven omtrent het lot van het meisje. De politie surveilleert samen met medewerkers van de gemeente op strand totdat ze gevonden is.

lees hier Vermiste zwemster nog niet gevonden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *