RSS
Zoeken

Vermiste zwemster bij Ameland nog niet gevonden 

Geplaatst op: 12 juli 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM – Aan de Noordzeekust bij Ameland is zaterdagavond een 14-jarig meisje vermist geraakt. Haar zus en vader kwamen ook in problemen, maar zij konden zichzelf in veiligheid brengen. De Kustwacht, KNRM, politie, brandweer en eilanders hebben urenlang intensief gezocht. Rond 03:30 uur is het zoeken gestaakt in verband met het kenteren van het tij. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse. 

“We leven enorm mee met de familie van het vermiste meisje”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel, die een groot deel van de nacht aanwezig was op het strand. “De familie verkeert in grote onzekerheid. De beslissing om het zoeken te staken is voor hen verschrikkelijk.” Burgemeester Stoel sprak zijn respect uit voor de hulpdiensten, de reddingsteams en de eilandbewoners die urenlang met schepen, auto’s en een helikopter hebben gezocht. 

Zondagochtend wordt het zoeken hervat. Onder leiding van de politie zoeken diverse hulpdiensten dan verder. De Kustwacht meldt dat dan ook het Kustwachtvliegtuig zal helpen zoeken. 
Bron: Gemeente Ameland

lees hier Maandag zoeken ook garnalenkotters

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?