Komeet Neowise boven Ameland

HOLLUM – Afgelopen nachten was ook boven Ameland de komeet Neowise te zien. Natuurfotograaf Jeffry Westerhoff (45) uit Hengelo (O) verblijft op dit moment met zijn gezin op het eiland, in een huisje net buiten Hollum.

De hobbyfotograaf heeft zich toegelegd op macrofotografie en nachtfotografie. Hij specialiseerde zich in het vastleggen van zonsondergangen, sterrensporen, melkwegstelsel, kometen en zonsopkomsten. Ook doet hij aan astrofotografie en legt hij nevels en sterrenclusters vast. De astrofotgrafie doet hij vanuit zijn achtertuin in Hengelo, voor de nachtfotografie zoekt hij andere mooie locaties op. Deze week is dat Ameland.

De foto's van Westerhoff zijn te volgen via zijn Facebook pagina en zijn Instagram account.

Neowise

Neowise is een heldere komeet die met het blote oog te zien is. Het is de helderste komeet sinds Hale-Bopp in 1997.

Wie Neowise wil zien moet naar de noordelijke hemel kijken. Op 3 juli perihelium was de afstand tussen de komeet en de zon het kleinst en werd deze flink verhit. Dat resulteert in de kenmerkende komeetstaart, die vanuit Nederland met het blote oog zichtbaar is. Tussen 3 juli en 13 augustus is de komeet te zien. Op 22 juli is Neowise het dichtst bij de Aarde.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *