Hollum wacht op bloembakken

BALLUM – Hollum wacht nog steeds op de bloembakken en het straatmeubilair die het dorp moeten verfraaien en die voor de zomer geplaatst zouden worden. Het seizoen is bijna voorbij en in het dorp staat geen enkel beloofd fietsenrek of bak met fleurige petunia’s.

“Voor het zomerseizoen zou het dorp Hollum verfraaid worden. Er is niets gebeurd. Het is een grote misser richting Hollum en dan druk ik me heel voorzichtig uit,” zei raadslid Jan Wijnberg (Algemeen Belang Ameland) tijdens de raadscommissievergadering van 10 augustus.

Ameland’82 diende in het voorseizoen een initiatiefvoorstel in om het centrumgebied van het dorp te versieren. De raadsleden van de andere fracties vroegen zich af waarom Hollum dit cadeautje in de schoot geworpen kreeg. “Waarom nu en waarom zo? Het lijkt wel alsof de verkiezingen al zijn begonnen,” zei Tineke Hemminga in de raadsvergadering van 25 mei. Desalniettemin kon Hollum op de bloembakken rekenen. De voltallige raad stemde in met het voorstel.

Wethouder Nico Oud geeft toe dat de gemeente zich niet aan de afspraak heeft gehouden. “U heeft een punt.” Waarom er niets is gebeurd weet de wethouder ook niet precies. De fietsenrekken liggen in de gemeentelijke opslag en de bloembakken staan klaar. Alleen de verkeersborden om de auto’s naar de parkeerplaatsen te wijzen, moesten worden besteld. Oud zegt toe: “Volgende week is het aangepast.”

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 10 augustus 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *