Hoe de juiste sportbeha te kiezen

LEEUWARDEN – IM – Een goede sportbeha is essentieel voor fitness, maar hoe zorg je ervoor dat deze het juiste niveau van comfort en ondersteuning biedt? In dit artikel vind je vijf tips die je kunt gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken bij het doen van je aankoop. Om hem te betalen, moet je uiteraard wel je pasjeshouder met bankpas meenemen naar de winkel.

Maat

Koop bij het aanschaffen van een sport-bh altijd dezelfde maat als je normale bh. Het kan steviger aanvoelen, maar dit komt omdat het is ontworpen om stuiteren te minimaliseren. Het moet echter nog steeds comfortabel aanvoelen en volledige bewegingsvrijheid bieden – als je twijfelt, boots je bij twijfel de activiteit na die je van plan bent te doen in de beha wanneer je hem past. Op deze manier kun je goed checken of je de juiste maat hebt gekozen bij het kopen van een sportbeha.

Ondersteuning

Wist je dat borsten tot 15 cm in elke richting kunnen stuiteren als je niet de juiste sportbeha draagt? Het is belangrijk om voldoende steun te krijgen, omdat anders de tere banden van de borst kunnen uitrekken, waardoor natuurlijke verslapping wordt verergerd. Bij veel winkels zijn er drie ondersteuningsniveaus beschikbaar als het gaat om de sportbeha's: medium voor low-impact oefeningen zoals yoga of pilates, hoog voor dansen of racketsporten en extra hoog voor activiteiten zoals hardlopen of HIIT-lessen. Als je grotere borsten hebt, kies dan altijd voor high of extra high-impact ondersteuning, omdat je buste van nature meer beweegt en dus extra houvast nodig heeft.

Ademende stoffen

Zoek naar ademende stoffen om je koel en comfortabel te houden tijdens het sporten. Veel sport-bh's zijn gemaakt van vochtafvoerende stof om zweet van het lichaam af te voeren, zodat het sneller kan verdampen. Fabrikanten gebruiken ook lichtgewicht stoffen en mazen in bepaalde gebieden die meer ventilatie nodig hebben. Eventueel kun je ook een Valentino tas aanschaffen die gemaakt is van hetzelfde materiaal, zo kun je je outfit helemaal afmaken.

Gekruist

Een gekruiste bh is een goed idee als je extra steun en houvast voor de buste wilt. Deze werken door de banden stevig over het lichaam te verankeren en de beweging van de stof te verminderen. In de meeste gevallen is zo’n sportbeha dus een aanrader, vooral als je borsten voor de activiteit nog wat meer ondersteuning nodig hebben. Bovendien kan een gekruiste sport-bh er mooi uitzien, dus je slaat eigenlijk twee vliegen in één klap.

Onderhoud

Zweet kan stoffen aantasten als ze niet worden uitgewassen, dus stop je sportbeha's na elk gebruik in de wasmachine. Veel sport-bh’s zijn getest op duurzaamheid, zodat ze meerdere wasbeurten kunnen doorstaan. Omdat sportbeha's van vitaal belang zijn om het borstweefsel te ondersteunen en te beschermen, is het een goed idee om de jouwe elk jaar te vervangen om ervoor te zorgen dat je beha optimaal presteert. Dit is al helemaal het geval als je de bh’s veel hebt gebruikt, het slijt dan natuurlijk sneller.

Door Twenty Four Webvertising

 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie van PA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *