Hardrijden Kooi: “Spreek ze er op aan!”

BALLUM – In de nieuwe Kooiweg bij Buren moeten verkeersremmers komen, meent raadslid Dirk Brouwer van Ameland ’82. De Buremer hield tijdens de raadscommissievergadering van maandag 20 augustus een warm pleidooi voor fysieke verkeersremmende maatregelen en voor meer handhaving door de politie. De Kooiweg wordt opgeknapt, verbreed en krijgt een fietspad tot aan de Noorddijksweg. Bewoners zijn bang dat het leidt tot snel rijden en gevaarlijke situaties.

Wethouder Will Bakema noemt dat er overleg is met de omwonenden en dat er snelheidmetingen worden uitgevoerd om in kaart te brengen hoe er op de Kooiweg gereden wordt. Bakema sluit fysieke maatregelen, in de vorm van drempels bijvoorbeeld, niet uit. De hardrijders komen veelal uit Buren zelf, meent de wethouder. “Spreek ze daar op aan!”

banner

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *