Groninger maakt stampij op Ameland

NES – In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie op Ameland een 38-jarige inwoner uit Groningen aan. De man vertoonde vervelend gedrag en ondanks diverse waarschuwingen bleef hij doorgaan. Reden voor de agenten om hem aan te houden.

Twee surveillerende agenten waren bij een horecagelegenheid aan de Marten Janszenstraat in Nes en spraken daar met het personeel. De 38-jarige man sprak één van de agenten aan en vroeg hem zijn legitimatie te tonen. Zijn vriendin trok de man bij de agenten vandaan en samen verlieten ze de horecagelegenheid. Buiten bleef de Groninger voor de kroeg hangen. Hij sloeg op de ruiten en werd door de agenten aangesproken op zijn gedrag. De agenten gingen weer naar binnen om het gesprek met het personeel af te ronden. De Stadjer liep achter hen aan. Het was inmiddels half twee geweest: er geen klanten meer toe gelaten. De amokmaker weigerde echter te vertrekken. Met de nodige moeite wisten agenten hem naar buiten te werken, waar hij zich uitleefde op de ruiten van de politieauto. Voor de agenten was daarmee de maat vol: zij hielden de Groninger aan en brachten hem over naar het politiebureau. Ook daar bleef hij doorgaan met zijn vervelende gedrag. Daarop werd de gast naar de vaste wal vervoerd: de nacht mocht hij doorbrengen in het cellencomplex van het politiebureau in Leeuwarden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *