Focus op het werelderfgoed

HARLINGEN – Stuivende duinen, ribbels in het zand, de golven of de structuren van een oesterbank. Nergens in Nederland kan de natuurlijke dynamiek nog zo zijn gang gaan als in het waddengebied. De Waddenvereniging organiseert van 9 tot en met 11 augustus een volledig verzorgd foto/zeilweekend aan boord van de ‘Noordfries’, een van de fraaie zeilschepen van de Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart in Harlingen . Samen met een werelderfgoedgids en professioneel fotograaf Martin Rijpstra gaat u aan de slag om de unieke kenmerken en beleving van het waddengebied uit te drukken in beeld.

De wadgids vertelt u onderweg  en tijdens een wadexcursie alles over de natuurlijke waarden en bijzonderheden van het Werelderfgoed Waddenzee. Fotograaf Martin Rijpstra geeft uitleg over diverse technieken en geeft advies over gebruik van licht en de keuze van standpunten. Onderweg en tijdens het verblijf op Terschelling is er voldoende tijd en ruimte om te fotograferen, het werk te bespreken met de fotograaf en extra advies te krijgen.

‘Focus op het werelderfgoed’ is een van de 23 excursies die de Waddenvereniging samen met lokale ondernemers aanbiedt in het kader van de Werelderfgoedweken. De kosten voor dit volledig verzorgde weekend bedragen € 310,00 voor leden van de Waddenvereniging. Niet-leden betalen € 330,00. Deze tocht is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen vanaf 16 jaar. Kijk voor het volledige programma en boek deze werelderfgoedexcursie meteen op www.werelderfgoedweken.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *