Amelands Product uitgebreid

BUREN – Het aantal bedrijven dat een Amelands product verkoopt of verwerkt is uitgebreid met acht horecabedrijven. Cinto Prosperi, directeur van de VVV Ameland, bood het eerste van de acht schildjes aan Eetcafé de Driesprong in Buren aan. Net als ’t Koaikershuus in de Kooiplaats, StrAnders aan de Strandweg in Buren, De Herberg, Zee van Tijd en Het Witte Paard in Nes, Strandpaviljoen Ballum en Restaurant Nobel in Ballum kunnen zij vanaf vandaag met trots het schildje van het Amelands Product aan hun bedrijfswand schroeven.

Amelands Product timmert vijftien jaar aan de weg en heeft zich inmiddels aangesloten bij Waddengoud, het keurmerk voor streekproducten. Het begon op Ameland met aardappelen, meerval, kaas en honing en daar zijn acht producenten van ondermeer roggebrood, ijs, harder, mosselen, lamsvlees, mosterd en bier bij gekomen. De restaurants die donderdag werden gecertificeerd, gebruiken die producten in hun gerechten.

Stichting Amelands Product gaat verder met de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden die duurzame productie voorstaat en die werkgelegenheid biedt. Er staan projecten met cranberry’s en druiven op stapel en de stichting brengt de producten op diverse manieren onder de aandacht. Afgelopen dinsdag was er nog een Amelander Producten Avond bij de mosterdmolen in Hollum. De restaurants zijn herkenbaar, de producenten voeren de Amelands Product vlag en er komt een fietsroute langs de heerlijkste producten en gerechten.

>>> lees hier over Amelands Product

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *